Anne Skåner

Jag har aldrig någonsin blivit inbjuden till något möte med hasselafolk varken i stockholm eller någon annanstans! 
I mina öron låter det som en typisk smutskastande hassela lögn. För övrigt vad det gäller dina synpunkter på Nyansfors och hassela idag hänvisar jag dig till mitt tidigare inlägg under rubriken hassela.

Kommentarer
Postat av: anne skåner

ja Lotta du föredrar att kalla allt lögn som inte passar dig. du har väl aldrig ens försökt att prata med någon har en annan uppfattning än du kring detta.

2008-10-23 @ 00:10:55
Postat av: jenny

Alltså i bland när man sitter och läser alla dessa bloggar som finns omkring en, så kan man liksom inte låta bli att skriva sina spontana tankar. Detta är en sådan gång.



Jag tycker det är märkligt att Hassela skall kategorisas in antingen bra eller dåligt, svart eller vitt. När det gäller missbruksvård överhuvudtaget så finns det inte svart eller vitt, antingen eller. Det är så många andra faktorer som påverkar. Det är inte intressant huruvida det kollektivet var ett sk "riktigt" hassela eller inte. Det är egentligen fullkomligt ointressant skulle jag vilja påstå.

Jag har också läst Kristians bok om röster från Hassela (eller vad den nu hette) och det var skrämmande. Men det finns också andra röster från Hassela. Det finns dom som berättar om en god hjälp faktiskt, en vändpunkt, en plats där man känner tillhörighet för första gången i sitt liv. Precis som de finns de röster, som just som du Lotta, vittnar om andra uppleveler. Det finns också fler än en förklaring varför flertalet ungdomar inte "klarar sig" trots placering på Hassela, förklaringen är inte så enkel att det enbart skulle bero på att Hassela är "dåligt". Det finns sällan enkla förklaringar på svåra problem.

Detsamma skulle jag vilja säga gäller såväl subutex, metadon behandling, minnesota behandling, terapi etc etc. Det är inte svart eller vitt. Det finns forskning som ger stöd åt olika metoder och behandlingar, ex metadon eller subutex, men det betyder inte att det är den enda rätta behandlingen för heroinister, det finns fall som bevisar motsatsen.



Jag kan inte låta bli att tycka så illa om din kommentar här ovan, Anne Skåner. Att du dessutom skriver att du har god kännedom och har arbetat så länge på Hassela gör ju det hela så ännu mer pinsamt. Man kan aldrig aldrig bagatellisera någons berättelse och upplevelser. Vem är du att kalla Lotta för lögnare? Vad är det för jävla sätt (ursäka svordom).? Om Hasselas representanter inte klarar av att se sanningen, dvs, att det finns de ungdomar som faktiskt farit illa där, ja om ni inte klarar det så bekräftar ni bara det dåliga ryktet. Stå för misstag som gjorts istället för att försöka tysta ner någon med att kalla de lögnare eller "inga riktiga kollektiv". Man måste få kritisera olika behandlingsmetoder dessutom, det är viktigt för utvecklingen av dessa.



MEN, jag tycker också att om man har erfarit det som du Lotta skriver om, så måste man ändå se att det är EN av flera bilder. Jag tycker man måste tänka igenom sitt sätt att kritisera faktiskt och förstå att det finns de som faktiskt har andra berättelser och uppleveler och det måste man också respektera. Och jag tror faktiskt att en hel del har förändrats de senaste åren även på Hassela.

2008-10-30 @ 11:52:10
URL: http://frokenlyckligtlottad.blogg.se/
Postat av: anne skåner

Ja till skillnad från många andra vågar jag gå ut med namnet. Hassela har aldrig passat alla vilket ingen sagt. Men många har blivit hjälpta som gått igenom programmet fullt ut. Av de som valt att hoppa av finns flera återfall men också många som kommit igen just för att d på Hassela fick se en annan del av livet. Jag har inte jobbat där jag var elev och fanns med från starten. Jag skönmålar inte Hassela men Nianfors var inget Hasselakollektiv för det var många som sa att de var hasselapedgoger men som inte hade med vår verksamhet att göra. de som arbetade i linje med Hassela besökt regelbundet våra träffar, Nianfors var aldrig med på dessa träffar.

Det finns ingen absolut metod som hjälper för alla, men att gå ut med förtalskampanjer för att få en stund i ljuset tycker jag är dåligt. Det är olyckligt att media torskar på så enkla saker och att de alrig pratar med dem som lyckats.

Och vad gäller Hassela i Hälsingland i dag är det inte längre något Hasselakollektiv som tidigare, de är inte med i Solidaritet eller de andra kollektivens verksamhet. det enda som återstår är namnet.

2008-10-31 @ 14:08:14
Postat av: Anna

Ruttet ann skåner. Och du ska ha jobbat med dessa utsatta barn? Jag blir mörkrädd. Lotta är den enda som

har en uppfattning om hur det var för henne, inte du och ingen annan heller. Du kastar sten i glashus. Låter snarare som om ALLA SKA ha samma uppfattning som DU. RUTTET RUTTET RUTTET det där är det RUTTNASTE jag har hört

2009-03-12 @ 14:01:00
Postat av: freddie

Tack för en underbar blog!



Du får en inbjudan nu iallafall.. till min blogg som handlar om mycket det du skriver om. Om att vandra i samhällets ytterkant. Besök den o se.

2009-04-05 @ 22:12:15
URL: http://metadon.eu/blog
Postat av: anne skåner

Jo det är viktigt att skilja på Hasselakollektiv och andra verksamheter. Jag instämmer i att Hassela inte passade/passar för alla men att anklaga Hasselakollektivet för att man blir missbrukare tycker jag är att skjuta över målet.

2009-04-20 @ 09:57:58
Postat av: Katharina Eriksson

Jag har en vän som har varit på Hassela, utan att han egentligen hade allvarliga problem. Det var mer skolk och en lite oansvarlig mamma. Han berättar idag att nästan alla han lärde känna på Hassela är idag döda pga drogmissbruk. Oavsett vad man anser om problematiken barnen hade innan de kom dit så har behandlingen uppenbarligen en rent negativ effekt för flertalet och det talar i sig. Personligen har jag inte orkat läsa Lottas första bok, jag mår så fruktansvärt dåligt när jag hör om vuxna behandlar barn illa, jag blir rent aggressiv. Jag har bara kommit till bok nr 2, det är tung läsning och tar sin tid men mycket lärorikt.

2009-08-25 @ 21:11:40
Postat av: weronica lindholm

jag var på ett "riktigt hassela" dvs i hassela på bäckaräng. 1985... jag deltog i boken "bakom vår blindhet" jag står fast vid vartenda ord jag sa. jag vet vad jag så och var med om. jag är utbildad i psykiatri och behandlingsarbete, hassela är/ var en SANN MARDRÖM. det är tragiskt att så många behövt vara där. 8 av tio har det gått åt helvete för efter sin tid där. den behandling som delas används på hassela föder inget gott. personalen skulle såklart inte varit en bunt sadister vilket de var. om dom bara visste vad vi tyckte under tiden vi var där... för att inte tala om vad vi tycker idag.. fy fan vad dom förstört många unga människor. tro mig jag vet, och efter att själv pluggat ovan nämnda, jag kan inte annant än må illa. jag hoppas att dom någon gång får stå för vad dom gjort!!!

2010-08-11 @ 16:43:01
Postat av: Falkögas Marginalanteckningar

Sanningen om Ann Skåner, Stulen Barndom Riks, Maskrosbarnen.se, Ann Johansson i Trollhättan, mm !

Postat av: Rockdoll

Hej Lotta,

Fick tipset att läsa dina böcker när jag gick hos kuratorn på sprutbytet. har läst dem nu och känner igen mig så sjukt mycket... Kändes på nåt sätt skönt att inse att jag inte är ensam om att ha den bakgrunden jag har.. Började liksom dig med heroi redan i 14-års åldern. Efter ett år dog min dåvarande pojkvän i en överdos och jag hamnade på ett vidrigt ungdomshem... Sen följde tio år av missbruk och in och ut på behandlingar innan jag tillslut för ett år sen fick metadon! Har haft sub förut men inte klara mig på det. Är 25 nu och har för första gången ett värdigt liv. Har fått boende, pojkvän, är frisk, kontakt med familjen igen osv. Metdon gav mig livet tillbaka kan man säga. Har varit på en massa behandlingar, både på tvång och frivillgt, men aldrig klarat att hålla mig drogfri efter behandling. Jag väntade bara på att dö och livet var i princip bara lidande, tills jag fick metadon då jag började må bra och få tillbaka livslusten! Tack för boken,

Mvh // Rockdoll

Länk till min blogg om mitt liv som heroinist;



http://envanligdagpaheroin.bloggsida.se/den-forsta-overdosen-pa-heroin

2011-05-17 @ 16:15:17
URL: http://envanligdagpaheroin.bloggsida.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0